Πλειάδες «Μένουμε Ιόνια»- Καλοκαίρι 2012

 Οι Πλειάδες «ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΟΝΙΑ»

Πολυφωνικές διαδρομές στα Επτάνησα

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Πλειάδες” θα πραγματοποιήσει στα Ιόνια Νησιά, από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2012, project στήριξης πολιτισμού και τουρισμού με τίτλο «Μένουμε Ιόνια».

Οι Πλειάδες οραματίζονται την υλοποίηση του συγκεκριμένου project ως παράδειγμα αφύπνισης όλων των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας για την προβολή της ανεκτίμητης φυσικής της ομορφιάς σε αρμονική σύζευξη με την πολιτιστική προσφορά των σύγχρονων δημιουργών. Φύση και πολιτισμός μπορούν να ενεργοποιήσουν τους ντόπιους και να έλξουν επισκέπτες εντός κι εκτός Ελλάδας.

Επιλέγουν ως σημείο εκκίνησης τα Επτάνησα, που την καλοκαιρινή περίοδο αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς τους, αλλά και λόγω της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης, καθώς και των αξιόλογων σύγχρονων υποδομών τους.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εμφανίσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Ιουλίου | ΛΕΥΚΑΔΑ, Κεντρική Πλατεία Λευκάδας, ώρα 21:00

Σάββατο 28 Ιουλίου | ΙΘΑΚΗ, Άγαλμα Οδυσσέα, Βαθύ Ιθάκης, ώρα 21:00

Δευτέρα 30 Ιουλίου | ΖΑΚΥΝΘΟΣ, Υπαίθριο Θέατρο Δερματούσας, ώρα 21:00

Τρίτη 31 Ιουλίου | ΖΑΚΥΝΘΟΣ, Αργάσι, Πορτοκάλι Πολυχώρος Γεύσεων, ώρα 22:00

Πέμπτη 2 Αυγούστου | ΜΕΓΑΝΗΣΙ, Σπαρτοχώρι, Περιοχή Στεφάνι, ώρα 21:00

Παρασκευή 3 Αυγούστου | ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, Μαρίνα Φισκάρδου, ώρα 21:00

Με μια σειρά συναυλιών αλλά και μικρών μουσικών events, βασισμένων στην πολυφωνική φωνητική μας παράδοση, οι Πλειάδες στοχεύουν στην ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, με την πραγματοποίηση των συναυλιών σε επιλεγμένα αρχαιολογικά μνημεία κάθε νησιού, και στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού, με την πραγματοποίηση των μουσικών events στις μαρίνες, στις οποίες θα γίνεται η άφιξη του σχήματος με ιστιοπλοϊκό σκάφος, καθώς και σε πλατείες και σε κεντρικά σημεία κάθε νησιού.

Με οδηγό την πολυφωνία, την ομαδικότητα και το κέφι για τραγούδι, οι Πλειάδες μας προσκαλούν, γηγενείς και τουρίστες, σε μια ενεργητική συμμετοχή στο συναρπαστικό ταξίδι του ήχου, της μνήμης, της ζωής.

Το «Μένουμε Ιόνια» διοργανώνεται από τις Πλειάδες και αποτελεί το πρώτο μέρος ενός γενικότερου project που θα τρέξει σε όλη την Ελλάδα από το 2012 μέχρι το 2014 με σκοπό την στήριξη του πολιτισμού και τουρισμού.

  • Ευχαριστούμε τους Δήμους: Λευκάδας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Μεγανησίου, Κεφαλλονιάς  για την επιλογή και παραχώρηση των χώρων πραγματοποίησης των εμφανίσεων.
  • Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:  ΕΤ-3, 102,0fm, 9,58fm, LEFKADA PRESS, ΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑ 88.4, ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, My Lefkada, COSMOS FM 9.65 Kefalonia, KEFALLINIA channel, KEFALONIA PRESS, Ε.Ρ.Ζ. ,ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 92.7, Έρμης Kαθημερινή Εφημερίδα Ζακύνθου, Zanteevents την τηλεοπτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα», τις εφημερίδες «Έθνος»«Τύπος Θεσσαλονίκης»  και όσους δημοσίευσαν το γεγονός σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, για την πολύτιμη συμβολή τους στην προώθηση του προγράμματος.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>